Börja med ishockey

Under vinterhalvåret så är det hockey som gäller på många ställen. Fotbollen är över och fotbollsplanerna ligger täckta med snö. Det är under den smällkalla vintern som det ishockeyplanerna spolas och det spelas hockey med skridskor, klubb och puck. Ja, det krävs en del annan utrustning också som exempelvis hjälm.

Om man väljer att börja med ishockey så gäller det att man skaffar sig adekvat utrustning för detta. Det krävs också en del hockeytillbehör för att allt ska fungera på bästa sätt. Man kan tycka att det är mycket saker som behöver köpas in och det ska sägas att allt behöver inte köpas på en och samma gång. För att börja så kan det räcka med skridskor, hjälm och klubba. Sedan när man ska spela matcher och träna med andra så är det klart att skyddsutrustningen är viktig.

Inom vissa föreningar så kan man få låna eller hyra utrustning till en början för att se om detta är något som man vill hålla på med. Kolla upp med din närmaste hockeyförening hur det ser ut hos dem. Kanske du kan låna utrustning till en början för att sedan köpa dig din egna hockeyutrustning och alla tillbehör som behövs för att du ska kunna spela hockey. Du ska veta att det finns en helt okej andrahandsmarknad för hockeyprylar om du inte skulle vilja fortsätta spela hockey.

Om du kommer dig upp i serien och börjar spela för något lag så står ofta dessa för din hockeyutrustning. Dock så kan det vara trevligt att ha skridskor, hjälm och klubba hemma så man kan spela lite för skoj skull med sina kompisar. Det kanske finns någon närliggande sjö som har is nog tjock för att skotta upp en plan och spela på. Det ska vara skoj att spela ishockey och roligt kan det bli om det är en blandning av människor som spelar hockey ihop på en uppskottat sjö.