Det drar ihop sig i Champions League

Den svenska fotbollssäsongen har kommit till ända för ett tag sedan nu, men ute i Europa så är ligorna i full gång, och så är även Champions League som närmar sig slutet av gruppspelet.

Faktum är ju dock att det faktiskt finns ett svenskt lag som fortfarande har sin säsong igång, och det är Malmö FF som ju faktiskt också är med och spelar Champions League. Det är det första svenska laget på många år som lyckats kvala in till Champions League. Dock så har man bränt sina chanser, eller snarare så har motståndarna blivit lite för svåra för Malmö som bland annat mötte fjolårsfinalisten Atletico Madrid.

Ett lag som däremot fortfarande har chansen till avancemang och en möjlighet att rädda en hittills totalt fiaskobetonad säsong är Liverpool. Man möter ikväll Basel hemma på Anfield, men även om de på pappret är favoriter, rätt stora favoriter faktiskt sett till oddsen, så har vi fått lära oss att man näppeligen kan lita på Liverpool denna säsong. efter Luis Suarez uttåg ur laget så verkar managern Brendan Rogers ha gått på en rejäl nit denna säsong, både i ligan såväl som i Champions League.

I ligan har man definitivt inte levt upp till fjolårets fina prestation då man sånär lyckades vinna för första gången på sju evigheter. I Champions League har det också varit kräftgång och på fem matcher har man endast lyckats plocka fyra ynka poäng – bara en poäng mer än Malmö FF för övrigt. I kvällens drabbning mot Basel så menar Rogers att det är kollektivet som måste prestera, och man kan inte lägga hela ansvaret på lagkapten Steven Gerrard som denna säsong har fått slita ont på sitt mittfält. Det är dags för andra att steppa upp nu om Liverpool ska ha någon chans att gå vidare – för Basel räcker oavgjort.