Fotboll och livebetting

Att satsa pengar på fotboll är en gammal och fin tradition, det första stryktipset dök till exempel upp 1934, men även innan det så var det populärt att lägga en slant på vem som skulle vinna. Idag har vi dock tillgång till ett helt annat, och måste skulle säga mycket mer spännande, sätt att spela på fotboll. Vi snackar alltså livebetting.

Vad är livebetting?

Kort och gott är detta ett sätt att satsa pengar på matcherna medan de faktiskt spelas. Oddsen under en match kan förändras snabbt och ofta beroende på vad som egentligen händer. Med hjälp av vissa sajter på nätet kan man snabbt och enkelt följa matchresultat live.

Fördelar

Kanske den största fördelen med livebetting har vi redan nämnt, nämligen att man kan satsa på utkomsten under matchens gång. Är man bra på att läsa hur ett lag ligger till och hur bra de egentligen spelar kanske det inte gör något att laget börjar matchen men ett mål i underläge, man kanske fortfarande anser att de har en väldigt bra chans att vinna och kan få riktigt bra odds just eftersom de ligger under. Detta är ju dock något man endast kan bedöma om man faktiskt ser på matchen, så livebetting är inte något man ska hålla på med om man inte samtidigt kan titta på när det spelas.

Bra att veta

Något man absolut bör veta vad gäller livebetting är att det alltid är en fördröjning på mellan 5 och 10 sekunder innan något blir bekräftat i oddsen. När till exempel ett mål görs fryser alla spelobjekt en kort stund så att det inte går att lägga in nya bets på oddsen precis innan målet görs. Det tjänar alltså inget till att vara extra snabb i fingrarna när det kommer till livebetting, man får förlita sig på sina instinkter och kunskap om spelet och lagen istället. Så det gäller att hålla sig uppdaterad inom sporten.